Skip to main content

Seimbang akademik dan kokurikulum lahir mahasiswa kompeten

Kuantan, 5 Disember –Dalam melahirkan graduan yang mempunyai keterampilan yang tinggi dan kompeten, seseorang mahasiswa tidak seharusnya handal dalam bidang akademik sahaja, malahan mereka juga perlu mempunyai sifat kepimpinan, komunikasi, kemampuan untuk menguruskan tekanan dan menyelesaikan krisis yang dihadapi.

`Anugerah ini hadiah untuk ayah dan ibu..' - Norlinda

Kuantan, 16 November – Tiada apa yang lebih mengembirakan hati seorang graduan apabila ibu bapa dapat hadir menyaksikan mereka menerima ijazah dalam majlis konvokesyen setelah berhempas pulus menamatkan pengajian. Walaubagaimanapun, situasi itu tidak terjadi kepada Norlinda Adsun,23, graduan Fakulti Pengurusan Industri yang terpilih menerima Anugerah Kecemerlangan Soho Niaga dalam Majlis Konvokesyen Ke-13 Universiti Malaysia Pahang (UMP).

Timothy cemerlang bijak urus masa

Kuantan, 15 November- Bijak menguruskan masa dan bersikap optimis merupakan kunci kejayaan penerima Anugerah Prihatin Komuniti Puspanita, Douglas Timothy Tan Choon Chen, 24, pada Majlis Konvokesyen kali ke-13 Universiti Malaysia Pahang (UMP), di sini, baru-baru ini.

Subscribe to KONVOKESYENUMP