Skip to main content

Dr. Hari Narayanan dinobatkan Anugerah Tokoh Industri 2018

Pekan, 26 Mac- Universiti Malaysia Pahang (UMP) menganugerahkan Tokoh Industri 2018 kepada Pengarah Urusan Motorola Solutions Malaysia Sdn Bhd, Dr. Hari Narayanan atas sumbangan dan komitmen berterusan terhadap universiti terutamanya dalam menjayakan program CEO@Faculty yang dilaksanakan Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) melibatkan tokoh-tokoh korporat yang berwibawa daripada syarikat berkaitan kerajaan, industri-industri terkemuka dan pegawai tertinggi dalam perkhidmatan awam.
 

89 Pelajar Sekolah Berkumpul dalam Perkampungan Menara Gading

Seramai 89 pelajar Tingkatan 6 Atas dan 5 dari 19 buah sekolah menengah sekitar daerah Pekan dan Kuantan merasai pengalaman menjadi mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) selama tiga hari dalam Projek Semaian Subur di UMP Kampus Gambang yang berakhir hari ini.

Projek yang berkonsepkan ‘Perkampungan Menara Gading’ ini dianjurkan oleh Kelab InSmartive dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Akademik & Antarabangsa serta Pejabat-pejabat Pendidikan Daerah Pekan dan Kuantan sempena Karnival Pendidikan Tinggi Negara (KPTN) Zon Pahang 2018 baru-baru ini.

Semaian Subur dedah pengalaman kampus

Kelab InSmartive Universiti Malaysia Pahang ( UMP) menganjurkan Projek Semaian Subur dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Akademik dan Antarabangsa (JHEAA) dan Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (JHEPA) universiti ini. 

Program disertai oleh 89 orang pelajar  terbaik Tingkatan 5 dan 6 yang dipilih mewakili 19 buah sekolah sekitar  kawasan Kuantan dan Pekan. Antara sekolah yang terlibat adalah SMK Sultan Abu Bakar, SMK Sains Sultan Haji Ahmad Shah, SMK Seri Pekan, SMK Ahmad dan lain-lain. 

Subscribe to MOHE