Skip to main content

Bengkel bahasa Inggeris bantu pelajar program DLP

Kuantan, 2 Januari- Penganjuran Dual Language Programme (DLP) Enrichment Workshop yang dijalankan Pusat Bahasa Moden dan Sains Kemanusiaan (PBMSK) dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Akademik dan Antarabangsa (JHEAA) dalam kalangan pelajar sekolah mampu memberi pendedahan pelajar untuk menguasai subjek Matematik dan Sains yang dijalankan dalam bahasa Inggeris di sekolah terpilih.

Sudah Tiba Masanya Pendidikan Integriti Diperkenalkan Di Sekolah

Dalam kesibukan negara kita memfokuskan kepada pembangunan sains, teknologi dan perindustrian, tanpa disedari nilai-nilai integriti telah dipandang sepi dan dilihat tidak mempunyai tempat dalam usaha pembangunan modal insan. Melihat kepada timbulnya kes yang melibatkan  rasuah yang semakin tinggi tanpa mengira pangkat dan darjat, sudah sampai masanya kita memandang ke bawah dan melihat kembali di manakah kesilapan dalam mendidik generasi yang bakal mewarisi pemerintahan dan pembangunan negara sebelum ini.

Dr. Hari Narayanan dinobatkan Anugerah Tokoh Industri 2018

Pekan, 26 Mac- Universiti Malaysia Pahang (UMP) menganugerahkan Tokoh Industri 2018 kepada Pengarah Urusan Motorola Solutions Malaysia Sdn Bhd, Dr. Hari Narayanan atas sumbangan dan komitmen berterusan terhadap universiti terutamanya dalam menjayakan program CEO@Faculty yang dilaksanakan Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) melibatkan tokoh-tokoh korporat yang berwibawa daripada syarikat berkaitan kerajaan, industri-industri terkemuka dan pegawai tertinggi dalam perkhidmatan awam.
 

Subscribe to PBMSK