Skip to main content

Pasukan bola sepak UMP timba pengalaman di Kunming China

Kunming (China), 12 Jun- Pasukan bola sepak Universiti Malaysia Pahang (UMP) berpeluang menimba pengalaman di Kunming China selama 10 hari bagi menyertai 2019 South & South East Asia Student College Culture And Sports Week di Kunming University of Science & Technology (KUST) bermula 3 hingga 12 Jun 2019 yang lalu.

FKASA-Civer Dragon Juara Bola Jaring, FSKKP-Arctic Fox juara Futsal UMP Super 5

Kuantan, 29 Mac – Liga Bola Jaring UMP Netbusters menyaksikan pasukan FKASA-Civer Dragon telah dinobatkan sebagai juara manakala FKKSA-Humble Bee naib juara dan FKM-Mecha Rhino selesa di tempat ketiga.

Sementara itu, bagi Liga Futsal UMP Super 5 Kategori Wanita, pasukan FSKKP-Arctic Fox telah muncul sebagai juara bagi edisi sulung manakala FKEE-Dino Thunder berjaya mengetepikan cabaran FIM-Bengal Tiger bagi perebutan tempat kedua dan ketiga kejohanan.

Kursus Pensijilan Orienteering Beri Pendedahan Kepada Pengiat Sukan Tanah Air

Kuantan, 26 Mac – Buat julung kalinya Pusat Sukan dan Kebudayaan Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan kerjasama Magnet Edge Orienteering Sport Club (MEOSC) dan Akademik Orienteering Malaysia (AOM) telah menganjurkan Kursus Pensijilan Orienteering Tahap 1 buat pengiat sukan tanah air baru-baru ini.

Program yang berlangsung di Kompleks Sukan UMP Gambang telah mendapat penyertaan seramai 30 orang peserta baik dari dalam dan luar UMP.

Kejohanan SUKFAC cungkil bakat sukan mahasiswa UMP

Pekan, 16 November- Kejohanan Sukan Antara Fakulti (SUKFAC) yang masuk edisi ke–10 kali ini merupakan medium untuk melahirkan graduan Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang berketerampilan dan mempunyai daya saing yang tinggi baik dalam aspek akademik dan juga aktiviti ko-korikulum.

Subscribe to PUSATSUKAN