Skip to main content

Sukarelawan UMP bersiap sedia untuk Kejohanan SUKUM 18

Kuantan, 6 Julai - Seramai 180  sukarelawan yang terdiri daripada staf dan pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyertai Program Persediaan & Pemantapan Sukarelawan SUKUM 2018 (Bootcamp) menjelang Kejohanan Sukan Antara Staf Universiti Malaysia (SUKUM) yang bakal menyaksikan lebih 2000 atlit dan pegawai sukan berkampung di universiti ini.

Penganjuran 3rd UMP Handball medan pemilihan pemain negara ke Sukan Asia Jakarta 2018

Kuantan, 6 Mei – Penganjuran 3rd UMP Handball East Coast Championship yang berlangsung d Universiti Malaysia Pahang (UMP) Gambang baru-baru ini menjadi medan pemilihan awal pemain negara ke Kejohanan Sujkan Asia Jakarta 2018. Edisi 2018 ini telah dianjurkan oleh Kelab Bola Baling UMP dengan kerjasama Pusat Sukan UMP dan Jabatan Hal Ehwal Pelajar & Alumni. Penganjuran melibatkan pelajar subjek Ko-Kurikulum UQS 2061 sebagai krew kejohanan.

Alex tampil cemerlang harumkan nama UMP rangkul 15 pingat

Perlis, 8 April- Pelajar tahun dua Fakulti Kejuruteraan Awam & Sumber Alam (FKASA), Alex Tiong Sie Hung tampil cemerlang apabila berjaya mengharumkan nama Universiti Malaysia Pahang (UMP) dalam acara sukan renang apabila merangkul 15 pingat iaitu 8 pingat emas , 5 pingat perak dan 2 pingat gangsa dalam Kejohanan Olahraga dan Renang MASUM 2018 yang berlangsung di Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) dan Universiti Utara Malaysia (UUM) baru-baru ini.

Larian jurutera dapat sambutan hangat

Lebih 1000 peserta mengambil bahagian dalam acara larian  ‘Pahang Engineer‘s Run 2018’ di Universiti Malaysia Pahang (UMP) Pekan anjuran Institution of Engineers Malaysia UMP Student Section (IEMUMPSS) dengan kerjasama pihak Institution of Engineers Malaysia (IEM) dan Sekretariat Anak Mahasiswa Negeri Pahang (SEMAMPAN). 

 

Alex tampil cemerlang harumkan nama UMP rangkul 15 pingat

Perlis - Pelajar tahun dua Fakulti Kejuruteraan Awam & Sumber Alam (FKASA), Alex Tiong Sie Hung tampil cemerlang apabila berjaya mengharumkan nama Universiti Malaysia Pahang (UMP) dalam acara sukan renang apabila merangkul 15 pingat iaitu 8 pingat emas , 5 pingat perak dan 2 pingat gangsa dalam Kejohanan Olahraga dan Renang MASUM 2018 yang berlangsung di Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) dan Universiti Utara Malaysia (UUM) baru-baru ini.

Subscribe to SUKUM