Skip to main content
header pekan review ogos 2020

Jalinan Kerjasama

UMP, CyberSecurity tingkat keupayaan pakar keselamatan siber

UMP, CyberSecurity tingkat keupayaan pakar keselamatan siber

PEKAN, 7 Disember 2021 - Program 2u2i yang dilaksanakan antara Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan CyberSecurity Malaysia (CSM) mampu memupuk semangat keusahawanan melalui kerjasama akademik dan industri dengan pendekatan penyampaian secara Work-based Learning. 

Program pembelajaran berasaskan pekerjaan ini akan memberi pendedahan industri kepada pelajar di sepanjang pengajian mereka.


Kampus Hijau

 pokok nadir turut ditanam adalah pokok kelapa Matag

Tanam pokok nadir khazanah buat generasi muda

PEKAN, 6 Disember 2021 - Dalam usaha menambahkan kehijauan kampus dan  kesinambungan usaha universiti memelihara persekitaran kampus yang lebih lestari, Pejabat Naib Canselor (PNC), Universiti Malaysia Pahang (UMP) mengambil inisiatif melaksanakan Program Tanam Pokok Inisiatif Kampus Hijau Lestari di kawasan khas tumbuhan nadir seluas 5.3 ekar yang terletak berhampiran tasik UMP Pekan baru-baru ini.

Selain pokok nadir turut ditanam adalah pokok kelapa Matag yang juga ditanam sekitar tasik UMP.


Jalinan Kerjasama


Info Sekitar Kampus

Kekal momentum positif mendepani norma baharu pengajian1

Kekal momentum positif mendepani norma baharu pengajian

PEKAN, 1 Disember 2021 - Pelaksanaan pengajian secara dalam hibrid (bersemuka dan dalam talian) sejak 15 Oktober lalu mengikut keperluan program berjalan lancar dan menjadi norma baharu baharu buat mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP). 

Kini mahasiswa sibuk menyelesaikan tugasan makmal, kuiz dan projek akhir mengikut keperluan pengajian masing-masing. 


Sukan dan Rekreasi

UMP bakal tuan rumah Kejohanan Golf Universiti Awam Edisi 2022

UMP bakal tuan rumah Kejohanan Golf Universiti Awam Edisi 2022

SHAH ALAM, 8 Disember 2021 - Universiti Malaysia Pahang (UMP) bakal dipilih menjadi tuan rumah bagi Kejohanan Golf Antara Universiti Awam Malaysia Edisi Ke- 49 menjelang Sambutan Ulang Tahun UMP Ke-20 pada tahun hadapan.

Pengumumunan dibuat oleh Kapten-kapten Golf Universiti Awam pada Kejohanan Golf Antara Universiti Awam Malaysia Ke-48 yang menyaksikan Universiti Teknologi MARA (UiTM) selaku tuan rumah.


Info Sekitar Kampus

footer pekan review ogos 2020