Skip to main content

Sukarelawan KILAU UMP sumbang juadah sahur buat warga kota

KUALA Lumpur, 28 April 2022 - Seramai 40 sukarelawan KILAU Universiti Malaysia Pahang (UMP) membabitkan pelajar dan staf telah mengagihkan sebanyak 350 juadah sahur dan makanan dalam Program Singgah Sahur@Kuala Lumpur hari ini.

Program bermula dengan serahan bantuan keperluan keperluan diri seperti kit kebersihan, tuala dan makanan di Pusat Transit Gelandangan Kuala Lumpur (PTGKL). 

Hadir menerima sumbangan ialah Pegawai Operasi PTGKL, Syed Anas Dato' Syed Ali.

Ketuk-ketuk Sahur sukarelawan UMP santuni komuniti setempat

KUANTAN, 25 April 2022 – Prihatin terhadap barisan hadapan yang bertugas syif malam dan gelandangan telah mendorong seramai 20 sukarelawan pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) mengadakan program Ketuk-ketuk Sahur@Kuantan, Pahang.
 
Menurut Pengetua Residen Pelajar 4, Nasrul Salim Pakheri, setelah hampir dua tahun negara dilanda wabak COVID-19, Alhamdulillah pada tahun ini kita dapat menyantuni golongan petugas shif malam dan gelandangan.
 

Singgah Sahur UMP santuni pelajar luar kampus, asnaf dan petugas barisan hadapan

KUANTAN, 18 April 2022 - Universiti Malaysia Pahang (UMP) menganjurkan program Singgah Sahur membabitkan beberapa agensi kerajaan di sekitar bandar raya ini. 

Sebanyak tujuh kenderaan  bersama kira-kira 40 sukarelawan KILAU UMP yang terdiri daripada staf dan pelajar UMP berkonvoi ke lima destinasi terpilih bagi mengagihkan 300 bungkus nasi putih berlauk ayam kari dan sayur untuk sahur, bermula jam 1 pagi.

Students touched and moved by UMP volunteers joining house cleaning activities

TEMERLOH, 31 December 2021 - Surprised and moved. Those were the feelings invoked when a group of volunteers from Universiti Malaysia Pahang (UMP) consisting of staff and students suddenly appeared in front of UMP students’ houses to help clean their homes affected by the flood recently.

According to the student of Bachelor of Project Management UMP Natasyabillah Afzainizam, she almost shed tears.

Mini Karnival KPT Prihatin Keluarga Malaysia santuni penduduk Mersing

Mersing, 5 Mac 2022 - Penganjuran Program Mini Karnival KPT Prihatin Keluarga Malaysia yang berlangsung di Gelanggang Futsal Kampung Nelayan dan Dewan Terbuka Tenglu Laut, Mersing baru-baru ini memberi manfaat penduduk setempat mendapatkan pemeriksaan kesihatan, servis motor percuma dan mendapatkan informasi kemasukan ke Institusi Pengajian Tinggi (IPT) terutamanya bagi pelajar lepasan sekolah.

Projek CSR UMP Lighting Up The Community diperluas bantu komuniti

BATU PAHAT, 19 Januari 2022 - Projek Khidmat Komuniti (CSR) UMP Lighting Up The Community pada kali ini menyaksikan pemasangan sistem lampu tumpu berkuasa suria bagi kemudahan komuniti di sini dengan menambah pencahayaan di wakaf dan parkir kenderaan di Masjid Pekan Sri Medan serta rumah pelajar di Kampung Parit Singgahan Dalam di Batu Pahat, Johor.

Subscribe to Community