Skip to main content

142 `LO’ UMP jayakan misi hantar pulang pelajar

Kuantan, 20 Mei 2020 – Kelibat petugas yang memeriksa pelajar agar mereka yang sihat sahaja dibenarkan menaiki bas dan sentiasa memeriksa dokumen perjalanan serta kerap berhubung dengan pihak anggota Polis DiRaja Malaysia (PDRM) menimbulkan tanda tanya siapakah mereka ini?.

Mereka ini adalah antara 142 orang Pegawai Perhubungan atau Liaison Officer (LO) yang dilantik dalam kalangan staf Universiti Malaysia Pahang (UMP) daripada pelbagai lapisan gred dan jawatan.

Adaptasi Pembelajaran Secara Maya Dalam Kebiasaan Baharu Bidang Pendidikan

Kemunculan Pandemik COVID-19 telah menyebabkan hampir seluruh dunia melakukan sekatan pergerakan (lockdown) dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan di Malaysia bagi menghapuskan rantaian wabak tersebut. PKP telah menyebabkan penutupan semua sekolah dan Institusi Pengajian Tinggi (IPT) di kebanyakan negara termasuklah Malaysia.

Staf UMP Kembali Bertugas di Pejabat Secara Berperingkat

Pekan, 22 Mei 2020 - Universiti Malaysia Pahang (UMP) akan mula beroperasi dengan kehadiran staf secara berperingkat di setiap Pusat Tanggungjawab (PTJ) bermula 27 Mei depan menerusi tiga tatacara kehadiran kerja sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dilaksanakan.

Subscribe to PKPB