Skip to main content

7,000 pelajar hadir Riang Ria Raya UMP

PAYA BESAR, 12 Mei 2023 - Majlis Riang Ria Raya anjuran Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (JHEPA) meriah dengan kehadiran lebih 7,000 pelajar menyemarakkan Sambutan Hari Raya Aidilfitri kali ini. 

Majlis mendapat kerjasama Institut Pengajian Siswazah, Pusat Hubungan Antarabangsa dan lain- lain jabatan sokongan, anak syarikat UMP, UMP Advanced dan UMP Holdings serta rakan strategik Adabi Consumer Industries Sdn. Bhd. (Adabi) dan Koperasi UMP. 

UMP lancar Kempen Keselamatan Jalan Raya ‘Jom Pulang ke Kampung’

PAYA BESAR, 14 April 2023 - Universiti Malaysia Pahang (UMP) melancarkan Kempen Keselamatan Jalan Raya ‘Jom Pulang Ke Kampung’ dengan memberi kemudahan buat pelajar yang pulang  ke kampung dengan berkenderaan sendiri menerima petrol secara  percuma. 

Dalam program itu, seramai 880 pelajar UMP menerima e-kupon petrol hasil kerjasama Petronas KM26 Jalan Gambang dan Petronas Peramu 2, Pekan sebelum pelajar bercuti panjang pulang berhari raya.

UMP organises 18-year-old voting awareness programme

KUANTAN, 15 October 2022 - The world can no longer be compared to the old days and the combination of minds of the youth and the experienced is needed to move forward. 

According to Deputy Finance Minister 1, Yang Berhormat Dato’ Indera Mohd Shahar Abdullah, what happens in the future is an important thing to do today.

“This Undi 18 will have an impact in the election of the members of parliament who will form the government.

UMP anjur Program Kesedaran Mengundi Usia 18

KUANTAN, 15 Oktober 2022 - Dunia kini tidak boleh lagi dibanding dengan zaman dahulu iaitu untuk maju ke hadapan memerlukan kombinasi dua pemikiran iaitu golongan muda dan yang telah berpengalaman.

Menurut Timbalan Menteri Kewangan 1, Yang Berhormat Dato' Indera Mohd Shahar Abdullah, apa yang berlaku pada masa hadapan adalah perkara penting yang perlu dilakukan pada hari ini.
 
“Undi 18 ini akan memberi kesan dalam pemilihan ahli Parlimen yang akan membentuk Kerajaan. 

2,517 pelajar UMP pulang ke kampung sambut Aidilfitri

KUANTAN, 7 Mei 2021 - Seramai 2,517 pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) akan pulang ke kampung halaman masing-masing secara berperingkat untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri.

Sebanyak 18 buah bas disediakan oleh UMP bagi melancarkan penghantaran pulang para pelajar mengikut jadual yang ditetapkan.

Pada hari pertama sahaja menyaksikan lebih 900 orang pelajar telah pulang menaiki kenderaan sendiri, menaiki kenderaan UMP, menaiki kapal terbang dan pulang diambil oleh ibu bapa.

Subscribe to JHEPA