Skip to main content

Ibu bapa berterima kasih anak sampai dengan selamat

KUNAK: Ibu bapa berterima kasih kerana anak mereka kini telah sampai ke rumah dengan selamat dari Universiti dan memuji kualiti pusat kuarintin di sini.
Lajuliadi Lajahidi, 47, seorang bapa kepada pelajar berusia 21 tahun yang melanjutkan pengajian dalam bidang Kejuruteraan Polimer di Kuala Lumpur University (UNiKL) Alor Gajah, Melaka, berterima kasih kerana anaknya tiba dengan selamat di Kunak pada Khamis. 
“Anak saya, Ahmad Fikri yang menuntut di UNiKL, tiba di Kunak sekitar 10 pagi melalui penerbangan dari Kuala Lumpur ke Kota Kinabalu. Dia kini menjalankan pemeriksaan Covid-19 di Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu (KKIA).

“Pada masa ini, dia menjalani kuarantin selama 14 hari di Hotel Mostyn, dan saya sangat kagum dengan Prosedur Operasi Standard (SOP) yang dikenakan oleh Kementerian Kesihatan (KKM), Kementerian Pendidikan Tinggi dan pegawai keselamatan, khususnya Majlis Keselamatan Nasional (MKN), dalam mempermudah penghantaran pulang pelajar IPT.
Dia memberi tahu Harian Ekspres apabila ditemui di Mostyn Hotel Kunak, di sini, Khamis.
Dia menambah bahawa Mostyn Hotel yang digajetkan sebagai pusat kuarantin oleh Pusat Kawalan Operasi Bencana Daerah (PKOB), adalah lokasi yang selamat, mudah diakses dan dikendalikan oleh pasukan keselamatan termasuk kakitangan Jabatan Kesihatan.
Sementara itu, seorang lagi bapa, Mohd Amin M Saleh, 51, berkata kedua-dua anaknya yang menuntut di Universiti Malaysia Pahang (UMP) telah menjalani kuarantin selama dua minggu di Mostyn Hotel, bermula Khamis.
 

Author
azwin