Skip to main content

Persatuan Wanita UMP sumbang RM10,000 untuk Tabung Yayasan UMP bantu golongan susah

KUANTAN, 31 Disember 2021 – Persatuan Wanita Universiti Malaysia Pahang (MATAHARI) telah menyerahkan sumbangan sebanyak RM10,000 kepada Yayasan UMP sebagai menyokong usaha mengumpul dana untuk Tabung dan Endowmen yang  berperanan membantu pelajar dan golongan yang memerlukan.

Sumbangan disampaikan oleh Presiden Persatuan Wanita UMP (MATAHARI), Datin Dr. Mazita Mokhtar kepada staf Jabatan Pendaftar, Saryati Md Nayan yang hadir mewakili pihak Yayasan UMP di AC Hotel, Kuantan baru-baru ini.

Persatuan Wanita UMP (Matahari) agih sumbangan kepada 34 ahlinya

PAYA BESAR, 22 Disember 2021 - Cakna terhadap nasib mangsa banjir, Persatuan Wanita Universiti Malaysia Pahang (Matahari) menyampaikan bantuan kepada 34 ahli persatuan yang terjejas akibat banjir di sekitar Kuantan. 

Antara sumbangan yang diserahkan termasuklah barangan keperluan harian dan juga makanan.

Wanita UMP Amal Gaya Hidup Sihat

Kesibukan bekerja tidak menghalang wanita bergiat aktif dalam aktiviti bersukan dan baru-baru ini berlangsungnya Kejohanan Bola Jaring Tertutup Piala Persatuan Wanita UMP (Matahari) anjuran Sekretariat Generasi Siswa Sihat (GENESIS) selama dua hari bertempat di Kompleks Sukan UMP Gambang. Kejohanan mendapat kerjasama Persatuan Matahari, Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni serta Pusat Kesihatan Universiti.

Subscribe to PERSATUAN WANITA UMP