Skip to main content

Pemimpin pendapat perlu diberi peranan dalam organisasi

PEKAN, 15 Jun 2021- Peranan yang dimainkan pemimpin pendapat (opinion leader) mempunyai impak yang besar ke atas pembangunan universiti yang boleh disebarkan menggunakan komunikasi secara lisan dan bukan lisan. 
Secara tidak langsung ia akan dapat merangsang pembangunan universiti dan menggalakkan penyertaan komuniti dalam dan luar universiti melalui peranan pemimpin pendapat ini.

Pelajar PhD UMP ungguli Pertandingan 3MT peringkat kebangsaan

KUANTAN, 10 Jun 2021 - Pelajar pascasiswazah Ijazah Doktor Falsafah (PhD), Fakulti Teknologi Kejuruteraan Mekanikal dan Automotif (FTKMA), Universiti Malaysia Pahang (UMP), Mohd Hilmy Naim Mohd Yakin dinobatkan pemenang tempat pertama bagi Pertandingan 3 Minute Thesis Peringkat Kebangsaan dalam kategori Teknologi dan Kejuruteraan.

Pertandingan yang julung kalinya diadakan secara maya itu dikelolakan oleh Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) dengan kerjasama Universiti Malaya (UM). 

Hubungan strategik UMP dengan sekolah kluster, pasukan Velionne harumkan nama negara

PEKAN, 8 Jun 2021 - Hasil jaringan strategik Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan sekolah kluster membuahkan hasil apabila pasukan Velionne Racing dari Sekolah Menengah Sultanah Hajjah Kalsom (Malaysia) dan  Shanghai Pinghe Middle Schools (China) menerima anugerah khas pengiktifaran panel juri dalam pertandingan F1 in Schools World Finals secara dalam talian di United Kingdom baru-baru ini. 

PKRC Gambang as a show of solidarity for UMP to handle Covid-19

KUANTAN, 1 June 2021 - The selection of the Universiti Malaysia Pahang (UMP) Sports Complex as the sixth Covid-19 Low-Risk Quarantine and Treatment Centre (PKRC) in the state is to accommodate more patients.

The PKRC was established due to the limited ward capacity in the hospital to treat low-risk Covid-19 patients.

Thus, patients with no history of chronic diseases that require intensive treatment and can manage themselves will be housed here.

PKRC Gambang kebersamaan UMP tangani Covid-19

KUANTAN, 1 Jun 2021 - Pemilihan Kompleks Sukan Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebagai Pusat Kuarantin dan Rawatan Covid-19 (PKRC) keenam di negeri ini adalah sebagai persediaan untuk menampung lebih ramai pesakit.

PKRC ini diwujudkan berikutan kapasiti wad di hospital adalah terhad untuk merawat pesakit Covid-19 yang berisiko rendah.

Justeru, pesakit yang tidak mempunyai sejarah penyakit kronik yang memerlukan rawatan rapi dan mampu menguruskan diri sendiri akan ditempatkan di sini.

Subscribe to General