Skip to main content

Seramai 380 mahasiswa baharu UMP mendaftar

Kuantan, 25 Januari – Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima seramai 380 mahasiswa baharu bagi mengikuti pengajian Sesi Akademik 2018/2019 baru-baru ini yang berjalan serentak di kedua-dua kampus.

Pendaftaran mahasiswa bermula pada jam 8.30 pagi di Pusat Aktiviti Pelajar kampus Pekan manakala pendaftaran dijalankan di Kolej Kediaman 1 dan 2 bagi mahasiswa UMP kampus Gambang.

UMP buka peluang sambung pengajian ijazah sarjana muda  

Kuantan, 31 Oktober- Musim konvokesyen di beberapa buah universiti awam dan swasta telahpun bermula dan momen kegembiraan mengenggam segulung ijazah pastinya menyuntik inspirasi buat pelajar di luar sana untuk menyambung pengajian di peringkat yang lebih tinggi. Begitu juga dengan Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang akan meraikan seramai 2773 bakal graduan termasuk 515 daripadanya merupakan Sarjana Eksekutif, Bacelor Eksekutif dan Diploma Eksekutif dalam majlis yang akan berlangsung pada 10 dan 11 Oktober ini di Kompleks Sukan UMP Gambang.  

Pelajar SK Tasik Chini terima manfaat empower ECER-MyKasih

Tasik Chini - Seramai 118 pelajar Orang Asli dari Sekolah Kebangsaan Tasik Cini menerima manfaat dalam program empower ECER-MyKasih hasil kerjasama Majlis Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC), Yayasan MyKasih dan Universiti Malaysia Pahang (UMP) dalam meningkatkan prestasi akademik melalui penyediaan kelas tuisyen motivasi secara percuma dan kemudahan yang menyokong persekitaran pembelajaran.

Subscribe to UMP Advanced