Skip to main content

UMP dan Leadworkz Group metrai MoA Lancar Program MandarIN 28

Pekan, 20 Julai- Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan Leadworkz Group of Companies (LW) menerusi Leadworkz Training Service Plt dan Leadworkz Media Sdn Bhd hari ini lancar Program MandarIN 28 yang menawarkan program  pembelajaran Mandarin yang memudahcara penuturannya dalam tempoh 28 jam sahaja buat pelanggan korporat daripada pelbagai agensi kerajaan, badan swasta dan industri dalam meningkatkan kemahiran berkomunikasi dalam  Bahasa Mandarin.

UMP metrai kerjasama dengan HP

Pulau Pinang, 25 Jun- Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan HP Malaysia Manufacturing Sdn Bhd (HP) hari ini memetrai memorandum perjanjian(MoA) bagi memperkasakan bidang pengajaran dan projek penyelidikan. 

Ianya membabitkan Fakulti Kejuruteraan Pembuatan ( FKP) bagi membangunkan Sistem RFID yang dapat meningkatkan kecekapan logistik penghantaran dan semakan produk untuk dimanfaatkan pekerja dalam industri ini. 

Kolaborasi UMP dan MyHSRCorp dalam Projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi

Kuala Lumpur - Universiti Malaysia Pahang (UMP) bersama tujuh institusi pendidikan tinggi (IPT) lain menjalinkan kerjasama dengan Malaysian High Speed Rail Corporation (MyHSRCorp) dalam merealisasikan pelan transformasi pengangkutan awam darat membabitkan kedua-dua negara iaitu Malaysia dan Singapura.

 

Dengan usahasama strategik ini ianya dapat meningkatkan kemahiran dan kebolehpasaran graduan dalam industri  kereta api di negara ini apabila Projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi (HSR) ini bakal mewujudkan lebih 22000 peluang pekerjaan.

 

UMP dan PTTSB metrai perjanjian bakal tawar Program Sarjana Operasi Loji Proses

Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan PETRONAS Technical Training Sdn Bhd (PTTSB) hari ini memetrai perjanjian perkhidmatan dalam menjalinkan kerjasama dalam enam bidang termasuk program latihan, projek kerjasama, pemasaran dan jualan, fasiliti latihan, teknikal, teknologi dan perisian.

 

Melalui kerjasama ini juga UMP bakal menawarkan program Sarjana Operasi Loji Proses yang akan dijalankan di kampus universiti dan di Institut Teknologi Petroleum PETRONAS (INSTEP) mulai September 2018. 

 

Subscribe to MoU/MoA